سینوزیت و درمان

درمان سینوزیت
سینوزیت چیست؟
سینوزیت یک بیماری است که معمولا با التهاب سینوس ها همراه است. متاسفانه بسیاری از افراد از این بیماری رنج می برند و گاهی حتی شدت این بیماری به حدی است که می تواند فعالیت های روزمره انسان را مختل کند. بسیاری از افراد حداقل یک بار در طول زندگی به این بیماری دچار شده و از عوارض آن رنج می برند. در این مقاله قصد داریم در مورد این بیماری، علائم، راه بروز و روش درمان آن توضیح دهیم. پس تا پایان این مقاله همراه ما باشید.
علائم بیماری سینوزیت
پیش از هر چیز بهتر است با علائم و نشانه های بیماری سینوزیت آشنا شویم. طی این بیماری شما در ناحیه پیشانی، گونه، پشت و داخل چشم ها احساس درد خواهید کرد. پس اگر در این نواحی دچار درد شدید، می توان گفت که به این بیماری دچار شده اید. البته این بیماری با عوارض دیگری نیز همراه است که از مهم ترین آن ها می توانیم به عطسه، خارش، گرفتگی و آبریزش بینی، سردرد، درد در گونه و چشم، تب، دندان درد، کاهش بویایی، تنفس سخت و… اشاره کرد.
به طور کلی، این بیماری دو نوع دارد. یک نوع سینوزیت ساده است که معمولا به راحتی درمان می شود و نوع دیگر سینوزیت مزمن. سینوزیت مزمن زمانی اتفاق می افتد که بیمار به صورت متوالی و با فاصله کوتاه دچار این بیماری می شود.
راه بروز بیماری سینوزیت
سینوزیت ممکن است به دلایل مختلفی روی دهد. اما طبق بررسی های علمی، مخاط سینوس به دلیل وجود ویروس یا باکتری باعث ایجاد انسداد بین سینوس و بینی می شود. با انسداد این راه، باکتری ها تجمع کرده و هوا نیز در ناحیه جمع شده و باعث ایجاد درد می شود. به طور کلی هر گاه سینوس های شما طی شرایط مختلف دچار گرفتگی یا حساسیت شوند، این بیماری رخ می دهد.
برای درمان سینوزیت باید چه اقداماتی را انجام دهیم؟
همان طور که گفته شد، این بیماری دارای دو نوع است. نوع ساده و ابتدایی بیماری سینوزیت را می توانید در خانه و با روش های سنتی و گیاهان دارویی درمان کنید. اما برای درمان نوع پیشرفته و مزمن این بیماری بهتر است حتما به پزشک مراجعه کرده و بیماری را به صورت کامل درمان کنید. در صورت جدی نگرفتن، عفونت در سینوس های شما باقی مانده و پس از مدتی کوتاه موجب تشدید بیماری خواهد شد. در ادامه راه های درمان این بیماری را برای شما شرح خواهیم داد:
درمان خانگی
• درمان بیماری سینوزیت به صورت خانگی: برای درمان خانگی و سنتی بیماری سینوزیت، باید ابتدا زمان استراحت خود را افزایش دهید. می توانید یک محلول آب و نمک درست کرده و مجاری بینی خود را به وسیله آن شست و شو دهید. سعی کنید مصرف مایعات خود را افزایش دهید. همچنین تا می توانید بینی و مجاری تنفسی خود را با یک دستمال مرطوب و نم دار، به صورت سطحی شستشو دهید. مصرف چند داروی گیاهی نیز می تواند در درمان این بیماری به شما عزیزان کمک کند. عرق یا دمنوش پرسیاوشان، عناب، آویشن و… از داروهای گیاهی ای هستند که می توانند نقش خوبی در درمان بیماری شما داشته باشند.
خرید محلول استنشاقی بابونه جهت کمک در درمان سینوزیت گیاه دارویی شفا
سینوزیت مزمن
• درمان بیماری سینوزیت به صورت پزشکی: در صورت بروز بیماری سینوزیت به صورت مزمن، بهتر است حتما به پزشک مراجعه کنید تا روند درمانی شما به طور کامل پیگیری شود. پزشک با توجه به شرایط بیماری، میزان حاد بودن آن و… داروی مناسب را برای مدت لازم برای شما عزیزان تجویز خواهد کرد. با مصرف داروی تجویز شده می توانید بیماری خود را به صورت کامل بهبود ببخشید. دقت کنید که برای درمان این بیماری از مصرف خودسرانه دارو جدا پیشگیری کنید.
جراحی
• درمان بیماری سینوزیت با جراحی: یکی دیگر از راه های درمان سینوزیت، جراحی است. جراحی معمولا در شرایطی انجام می شود که مصرف دارو روی بیمار جواب نداده و شرایط بیمار کماکان حاد باشد. طی این عملیات سینوسی که درگیر عفونت شده، تخلیه می شود تا بیمار از درد و رنج بیماری راحت شود. بعد از جراحی نیز باید حدود دو هفته، نکاتی را رعایت کنید تا بیماری شما به طور کامل بهبود پیدا کند. جراحی می تواند با عوارضی مانند کبودی دور چشم، تورم لب و… همراه باشد. که این عوارض نیز به مرور زمان و پس از مدت چند روز به طور کامل محو خواهند شد.